5 leukste steden van Noord-Brabant

Wanneer toeristen naar Nederland komen dan zijn Amsterdam en Den Haag meestal de locaties waar men naar toe gaat. Amsterdam voor de grachten, de coffeeshops en het Anne Frank huis. Den Haag voor de musea en de politiek. Maar het mooiste van Nederland is toch wel te vinden in het zuiden van het land, namelijk Noord-Brabant. In deze blog gaan we dan ook de top 5 Brabantse steden en kijken we naar wat deze steden zo spannend maakt. 

Den Bosch (‘s Hertogenbosch)

De stad Den Bosch staat bekend om als de cultuurstad van het zuiden. Kunst en cultuur staan in deze stad hoog in het vaandel en deze is te vinden in het Museumkwartier.  Ook is er jaarlijks een 11-daagse Theaterfestival Boulevard of biedt het Sint-Janskathedraal ook lust voor het oog. Het behoort tot een van de zeven kathedralen van Nederland. Tot slot is Den Bosch de thuishaven voor de Bossche bollen. 

Eindhoven

Eindhoven staat onder ander bekend als de lichtstad van Nederland en dat komt vooral dankzij het bedrijf Philips dat de stad Eindhoven op de wereldwijd heeft gezet. De stad staat bekend om innovatie en techniek. Strijp-S is zeker een plek om te bezoeken. Een voormalig industrieterrein dat is omgetoverd tot een ware hippe hotspot. 

Breda

Los van dat je in Breda talloze plekken hebt voor mobiele telefoonreparaties waar je terecht kan voor een Samsung S20 reparatie of voor een Apple iPhone achterkant vervanging, heb je mooie bezienswaardigheden zoals het mastbos, de grote kerk, de grote markt. Daarnaast biedt het Ginnekenhof ook heel gezelligheid. In Breda is de Brabantse gezelligheid alom aanwezig met de leukste terrasjes waar je heerlijk kan eten en drinken

Tilburg

Tilburg is de textielstad van Nederland met heel veel historie dat alleen tentoon wordt gesteld in het Textielmuseum. Tilburg is een ware studentenstad en biedt daarom ook veel amusement voor get nachtleven. Niets voor niets is 013 een van de top concertzalen van Nederland. Tilburg bezoek je daarom ook voor het amusement.

Helmond

In Helmond staat een veertiende-eeuwse Kasteel en de moderne Kunsthal. Een contrast tussen oud en nieuw is hoe Helmond kan omschrijven. Aan de ene kant van de stad vind je kubuswoningen en aan de andere kant heb je de wijk Brandevoort dat is gebaseerd op typisch Brabantse dorpjes. Tot slot heb je in Helmond Het Speelhuis, wat aan de buitenkant een oude kerk is, maar vanbinnen een compleet nieuwe theater is. Helmond is een stad dat je doet verrassen.

Niet te vergeten!

Naast de vijf genoemde steden zijn er talloze andere dorpjes en steden in Noord-Brabant om te bezoeken. In Kaatsheuvel heb je bijvoorbeeld de Efteling. In Hilvarenbeek heb je Safaripark Beekse Bergen en dan heb ik het nog niet eens gehad over het Nationaal Park de Loonse en DrunenseDuinen. Tal van plekken en musea die je met vrienden of familie kan bezichtigen om de tijd van je leven te hebben in het prachtige Noord-Brabant.

Welke Brabantse stad je ook wilt bezoeken, het belangrijkste is dat je vooral de sfeer en de gezelligheid ervaart die de provincie te bieden heeft. Daarnaast is het belangrijk dat je navigatie op je smartphone goed werkt, zodat je naar deze prachtige locaties kan gaan om de mooiste herinneringen vast te leggen op je smartphone. Mocht je smartphone defect zijn, dan kan je voor een iphone reparatie in Breda terecht. Van een Samsung batterij vervangen in Breda tot een Huawei scherm reparatie in Breda, alles is mogelijk. Dus laat je informeren of kom langs!

Chat openen
Contact via Whatsapp