Apple betaald 225 dollar om een 32GB iPhone 7 te maken

De onderdelen die Apple gebruikt heeft om een 32GB iPhone 7 in elkaar te zetten, kosten 220 dollar. Dat is ongeveer 37 dollar hoger dan bij de iPhone 6S het geval was.

iPhone 7 productiekosten bedragen $225

De prijzen zijn afkomstig van IHS Markit, waarbij alle afzonderlijke onderdelen op een rij zijn gezet. In dit onderzoek komt naar voren dat het display het duurste onderdeel is met een prijs van 43 dollar. Daarna komt een Intel modem en verschillende chips bij elkaar voor 34 dollar.

Andere kosten tellen hier niet mee

je kan natuurlijk niet concluderen dat Apple nu een slordige 400 dollar winst maakt bij elke verkochte iPhone 7. De kosten voor onderzoek, software, licentiekosten, en vervoerskosten worden hier niet meegerekend. Uiteraard heeft Apple ook ander ekosten die indirect hiermee te maken hebben zoals marketing, huisvesting, personeel.

Tim Cook, de opvolger van Steve jobs heeft in het verleden ook al gezegd dat dit soort analyses niet in de buurt komen van de realiteit. Ondanks deze kanttekening zet dit onderzoek wel de iPhone 7 prijs in perspectief. Vooral omdat de iPhone duurder wordt naarmate de opslagcapaciteit stijgt.

Chat openen
Contact via Whatsapp