Hype or real? Komt er een einde aan bitcoin?

Januari 2009 zal gekenmerkt worden als een kantelpunt in onze monetaire wereld. De allereerste cryptomunt ooit kwam op de markt. Sinds dat historische moment zijn er talloze ontwikkelingen geweest en zullen er meerdere komen op het gebied van cryptovaluta. Ondanks de mogelijkheden en de ontwikkelingen op het gebied van crypto, is dit fenomeen wettelijk gezien nog niet vastgesteld. Sterker nog in veel landen is er nog geen regelgeving op het gebied van crypto wat tot veel discussies leidt op het gebied van juridische kwalificaties. Vooral vanwege haar anonieme en decentrale aard. Het schijnt dat veel criminelen hun fortuinlijk veilig kunnen stellen met crypto, waardoor het voor vele overheden het een uitdaging is om crypto wettelijk toe te staan. Wereldwijd zijn landen onverdeeld over het volledig legaliseren van crypto.

Cryptoland
Noord-Macedonië, Bolivia, noord Afrika en een aantal Aziatische landen, waaronder China, Bangladesh, Jordanië, Nepal en Qatar hebben of crypto illegaal gemaakt of het gebruik van  crypto beperkt toegestaan. Maar niet alle landen bieden zoveel weerstand tegen crypto, zoals eerder genoemd. Op 8 september 2021 heeft El Salvador als eerste land ter wereld bitcoin als wettig betaalmiddel geaccepteerd. De grootste reden daarvoor komt doordat El Salvadoranen die niet in El Salvador wonen, honderden miljoenen dollars kwijt zijn aan commissies voor het overmaken van gelden naar hun familie in El Salvador. Met deze besparingen kunnen de familie meer ontvangen en het geld beter besteden in het land zelf. Sterker nog, de overheid gaat bitcoin accepteren om zelfs belastingen te betalen.

Cryptogebruikers
Ondanks dat El Salvador het land is dat als eerste bitcoin als wettig betaalmiddel heeft geaccepteerd, zijn het landen als Nigeria met (24,2%) en Maleisië (18%) die de meeste crypto bezitters hebben. Ook Australië (17,8%) en Indonesië (16,7%) hebben een hoge percentage crypto bezitters. Ook in Nederland zitten er crypto investeerders.  Niet in de grote getallen zoals bijvoorbeeld Nigeria. Maar zeker 3 procent van alle Nederlanders bezit een crypto valuta, zoals Bitcoin en Ethereum.  

Conclusie
Wat in ieder geval geconcludeerd kan worden is dat de ‘hype’ rondom crypto nog lang niet is overgewaaid. Steeds meer nieuwe ontwikkelingen op het gebied van blockchain, NFT en Meta komen op de markt. Sterker nog, zodra er wereldwijd consensus komt op het gebied van volledig acceptatie, dan zou het goed kunnen dat dollars en euro’s relieken uit het verleden zullen worden. Lees je daarom goed in over crypto. Wellicht dat je kan investeren daarin. Er is veel mogelijk met alleen een goede werkende Apple iPhone, Samsung of Huawei smartphone. Talloze apps die het beleggen in crypto mogelijk maken. Mocht je smartphone niet meer optimaal werken of het toestel defect zijn, kom dan naar iPhone Reparatie Plaza in Breda. Er zijn talloze ervaren en deskundige monteurs die je graag helpen om je kapotte toestel te repareren. Nadat je een diagnose hebt ontvangen van het defect, zullen de monteurs hemel en aarde verschuiven om jouw smartphone weer als de oude te laten werken. Kom gerust langs in de winkel in Ginneken of neem contact op met een van de medewerkers voor meer informatie.

Chat openen
Contact via Whatsapp