Met je telefoon bellen op de maan!

Al enkele jaren is er een zogeheten ‘space race’ gaande tussen de twee rijkste mensen op aarde met als prijs Launch Complex 39 (LC-39). Voor de doorsnee lezer is dit de naam van een raketlanceerplek in de Verenigde Staten. Zowel Elon Musk van Tesla en Jeff Bezos van Amazon proberen doormiddel van hun organisatie SpaceX en Blue Origin de mogelijkheid te creëren om een leven te leven in de ruimte. Dit klinkt super futuristisch en lijkt toch echt onmogelijk. In hoeverre dit gaat gebeuren, zal de tijd wel leren. Uiteindelijk heeft Elon Musk met SpaceX de strijd gewonnen, maar dat is niet het belangrijkste. Wat belangrijk is om te weten is in hoeverre we onze iPhone of Samsung kunnen gebruiken in de ruimte of op de maan. Kunnen we foto’s maken met onze smartphone of bevriest de lens van de camera van mijn smartphone. Waartegen moet een smartphone bestemd zijn in de ruimte? Vooral nu er plannen zijn om netwerk verbindingen op te zetten in de ruimte.

Temperatuur
Volgens onderzoek is gebleken dat een Apple iPhone het meest optimaal werkt bij temperaturen tussen de 0 en 35 graden Celsius. Samsung smartphones daarentegen hebben een bredere marge en kunnen functioneren bij temperaturen tussen de -20 en de 50 graden Celsius. Bij een temperatuur van -40 graden Celsius stopt elke smartphone met werken en bij oververhitting kan je beeldscherm zelfs barsten. Mocht je beeldscherm gebarsten zijn om wat voor reden dan ook, neem dan contact op met telefoonreparatie.nl in Breda. Binnen 10 minuten kunnen ze je jouw beeldscherm van je smartphone repareren.

Conclusie
De temperatuur in het heelal is -275 graden Celsius. Op de maan kan het op haar warmst 120 graden Celsius zijn en op haar koudste -170 graden Celsius zijn. Kortom, onze huidige technologie laat niet toe dat we onze smartphone buiten onze aardbol kunnen gebruiken. Dit laat ruimte voor techneuten om smartphones te ontwikkelen die dat wel kunnen. Mocht jouw smartphone niet meer werken, omdat het oververhit is geraakt of onderkoeld, gooi het dan niet meteen weg. Bij telefoonreparatie.nl in Breda kunnen ze smartphone repareren tegen marktconforme prijzen. In een mum van tijd is je smartphone weer de oude en kun je er optimaal gebruik van maken.

Chat openen
Contact via Whatsapp