Tablet VS Laptop

Dagelijks worden we geconfronteerd met keuzes. Samsung of iPhone, huren of kopen, vis of vlees. Je kunt het nog niet gek bedenken en er worden al opties voor je neus gegooid. Ditzelfde geldt ook voor de keuze tussen een tablet en een laptop. Om de keuze wat makkelijker te maken, wordt in dit stuk een aantal ‘pointers’ genoemd waar je als toekomstige bezitter van een tablet of een laptop op kunt letten.

Bij het maken van een keuze tussen een tablet of een laptop, draait het allemaal om het gebruik. De voordelen van een tablet zitten voornamelijk in het feit dat een tablet eenvoudig te gebruiken is om snel iets op te zoeken. Het is ideaal voor internetten, films en series, het versturen en lezen van mailtjes en het spelen van ‘simpele’ spelletjes. Daarnaast heeft een tablet vaak een langere accuduur ten opzichte van een laptop. De nadelen van een tablet zit voornamelijk in het gebruik van officeapplicaties zoals Excel en Word. Daarnaast is het scherm in verhouding kleiner, waardoor je applicaties of websites niet naast elkaar kunt leggen.

Een laptop heeft ook zijn voor en nadelen. Een laptop heeft bijvoorbeeld een fysiek toetsenbord en een groter scherm, waarmee tekstverwerken en foto- en videobewerking mogelijk wordt gemaakt. Daarnaast heeft een laptop vaak meer geheugen en opslag vermogen. Het grootste nadeel van een laptop is dat deze in verhouding tot een tablet, zwaarder is en groter in omvang, waardoor deze minder gemakkelijk is om even tussendoor te gebruiken.

Naast genoemde voordelen en nadelen van de tablet en de laptop, is het ook fijn om te weten wat je ervoor betaalt. Doorgaans kan je een Android tablet krijgen voor nog geen €100 en betaal je voor de meest luxe en geavanceerde varianten maximaal €800. De iPads (iOS) kosten wat meer en zijn te verkrijgen tussen de €300 en de €900. Reparatie van kapotte beeldschermen en andere vormen van defecten zijn overigens ook voor tablets en iPads mogelijk bij GSM Reparatie Plaza te Breda. In een mum van tijd repareren deskundige reparateurs uw defecte tablet of iPad. Tot slot zijn de Windows-tablets te verkrijgen voor €300, alleen beginnen deze steeds minder verkrijgbaar te zijn.

Laptops kun je al krijgen vanaf €200, alleen die scoren kwalitatief niet hoog. Een gemiddelde laptop kost minimaal €400.

Chat openen
Contact via Whatsapp