What’s new?! Alle nieuwe WhatsApp opties van 2021

Sinds 2009 maken we massaal gebruik van WhatsApp. Wat eerst begon als een app specifiek voor Apple iPhone-gebruikers is nu een wereldwijd fenomeen dat op elke smartphone onmisbaar is geworden. In 2021 heeft WhatsApp een aantal nieuwe opties toegevoegd en deze hebben wij voor jullie op een rijtje gezet.

Multi device support

Het is mogelijk om WhatsApp op vier apparaten tegelijk te gebruiken, waarvan per keer maar één telefoon aan je WhatsApp-account kan koppelen. Door het koppelen van de 4 apparaten hoe je dus niet via de web-functie en de QR-code online in te loggen om gebruik te maken van WhatsApp. 

End-to-end-encryptie

Je WhatsApp berichten zijn nu standaard beveiligd, waardoor je persoonlijke momenten via WhatsApp beveiligd zijn. Alleen jij en de lezer kunnen de berichten lezen, zelfs WhatsApp weet niet wat je met wie hebt gecommuniceerd. Dit geldt ook voor alle spraakberichten die je met de persoon deelt.

Standard delete

Via WhatsApp heb je de optie om de bewaartermijn van je berichten aan te passen, waardoor je berichten standaard worden gewist na een specifieke periode. Er was voorheen al de optie om berichten na 7 dagen te wissen. Nu is er de optie gekomen om de 7 dagen te vervroegen naar 24 uur of te verlengen naar 90 dagen. Al jouw berichten worden zowel bij jou als bij de ontvanger weggehaald na de ingestelde periode. Dit geldt ook voor berichten die gedeeld zijn in groepsgesprekken.

Photo upload quality

De kwaliteit van foto’s en video’s die je upload via WhatsApp kun je nu zelf bepalen. Voorheen werden foto’s en video’s via WhatsApp gecomprimeerd, waardoor de scherpte en kwaliteit van de foto of de video achteruitging. Via instellingen kan je de kwaliteit van de foto of video dat je wilt uploaden zelf bepalen.

Joinable group calls

Met deze optie heb je de mogelijkheid om tijdens een groepsgesprek mensen toe te voegen aan het gesprek. Zowel voor video oproepen als voor normale oproepen. Je hoeft dus niet eerst een groep aan te maken om dan vervolgens iedereenin de groep tegelijkertijd te bellen.

View once

Instagram en Snapchat hebben al een tijdje de optie om gedeelde foto’s en video’s eenmalig te laten bezichtigen door de ontvanger. WhatsApp heeft deze optie nu ook toegevoegd. Dit betekent dat wanneer je een foto, afbeelding of video deeltvia WhatsApp, je ervoor kunt kiezen dat degene naar wie je het verzendt, de foto of afbeelding eenmalig te zien krijgt. Het is overigens wel zo dat degene altijd nog een screenshot kan maken van de foto of afbeelding. 

New archive chat

Via WhatsApp is het nu mogelijk om je gesprekkenrechtstreeks te archiveren, zodat ze niet continue zichtbaar blijven op je tijdlijn. Je kan dan op een gewenst moment de desbetreffende bericht bekijken en op je gemak het gesprek beantwoorden. Dit is handig voor wanneer je druk bezig bent en niet gestoord wilt worden of wanneer je niet wilt dat anderen zien dat je van een specifiek persoon berichten ontvangt.

Audio playback speed

Met deze optie kan je de snelheid van audioberichten bepalen. Soms wil je snel tot de kern komen van een verhaal dat wordt verteld via een audiobericht. Met deze optie wordt er dan snel gespoeld naar het gedeelte dat je graag wilt beluisteren. Dit is ook handig, voor als je WhatsApp wilt gebruiken om een geluidsfragment, of interview op wilt nemen en je het bericht wilt terugluisteren.

In-app ban review

Deze optie is voor wanneer je door onbekende mensen wordt lastiggevallen. Je kan de desbetreffende gebruiker opgeven en een korte beschrijving geven van het incident. De desbetreffende gebruiker komt dan onder review terecht bijWhatsApp en kan dus worden verbannen voor het gebruiken van WhatsApp als het blijkt dat degene de regels van WhatsApp heeft geschonden.

Flash calls

Deze optie is een extra verificatie mogelijkheid om toegang te krijgen tot je WhatsApp vanuit een andere device. 

Bij het gebruiken van al deze nieuwe opties van WhatsApp is het van belang dat je een goedwerkende smartphone hebt. Kom dan daarom voor een telefoon reparatie in de buurt van Karnemelkstraat in Breda naar iPhone reparatie plaza. Hier maakt het niet uit of je voor een Sony telefoon reparatie naar Breda komt, je Samsung batterij wilt vervangen of een Apple iPhone achterkant komt vervangen. De ervaren en gekwalificeerde monteurs staan voor je klaar om je zo goed mogelijk te helpen. 

Chat openen
Contact via Whatsapp